Minister Blok opent Think NOM woning

22.09.2015 In 2 weken naar een betaalbare, comfortabele en volledig afgewerkte Nul-Op-de-Meter (NOM) woning? Het kan, met de Sloop-Nieuwbouw expertise van Think Wonen. Samen met wooncorporatie Tiwos (opdrachtgever) organiseerde Think Wonen een middag over innovatie in de bouw. Centraal in deze middag stond de opening van de nieuwe Think Woning voor Tiwos. De eer was aan minister Blok om deze woning te openen.

Minister Blok, Think Woning

Gemeenten en wooncorporaties hebben een steeds groter tekort aan voldoende betaalbare, energiezuinige en comfortabele woningen. Een van de oplossingen in de sociale huursector is het vervangen van oude woningen. Slopen en nieuwbouw is vaak aantrekkelijker dan renoveren. Think Wonen heeft dit laten zien voor de wooncorporatie Tiwos in Tilburg. De oude woning is uit een rijtje verwijderd en op 1 dag is de nieuwe woning geplaatst. De nieuwe woning heeft zonnepanelen op het dak, infrarood verwarming, energiemonitoring met een app, hoogwaardige isolatie, afwerking, materialen en installaties.

Naast de opening van de woning en een tour door de woning met uitleg over het bouwen in de fabriek, het transport naar locatie en de plaatsing, stond deze middag in het teken van innovatie en realisatie van duurzame woningen in de sociale huursector.

Think Wonen

Naast minister Blok, namen onder andere opdrachtgever Rene Scherpenisse (directeur wooncorporatie Tilburg) en Berend de Vries deel (loco burgemeester Tilburg). De middag werd verzorgd met presentaties van onder andere Marjet Rutten en Anke van Hal.

Opening Think Woning Tiwos

Een inspirerende middag die liet zien dat het kan; betaalbaar, comfortabel, energiezuinig wonen, binnen korte doorlooptijd gerealiseerd. In 2 weken naar NOM met sloop-nieuwbouw. 


Terug naar boven