Think bouwsysteem

Het Think bouwsysteem is sterk, duurzaam, zeer maatvast en biedt veel vrijheid in afmetingen, aantal woonlagen, indeling, inrichting en architectuur. Op deze manier is Think Wonen in staat om aan al uw verwachtingen te voldoen.

De basis van het Think Wonen bouwsysteem wordt gevormd door een stalen chassis. De solide vloeren zijn van beton. De constructie is daarmee zeer sterk, stabiel en maatvast. Steviger, stabieler en maatvaster dan een traditioneel gebouwde woning. 

De buitenmuren zijn opgebouwd uit bakstenen of andere materialen met hoogwaardige eigenschappen. De woningscheidende wanden hebben hoge geluids- en warmte-isolatiewaarden. De wanden zijn damp-open (‘ademend’). Deze unieke eigenschappen maken het wonen comfortabel. 

Think bouwsysteem - straat

De woningen worden opgebouwd per woonlaag. De maatvoering van het Think bouwsysteem is vrij te kiezen. Ook de afmetingen van de woonlagen zijn vrij te bepalen, zowel in breedte, diepte als hoogte. Zelfs iedere afzonderlijke woning van een rij kan vrij worden gekozen in afmeting, aantal woonlagen, architectuur, indeling, afwerking en installatiepakket. 

De bouwelementen zijn eindeloos onderling te combineren. Zo kunnen diverse typen projecten worden gerealiseerd. Van vrijstaande en 2-onder-1-kap woningen tot rijwoningen, van appartementencomplexen tot zorgcomplexen, van laagbouw tot hoogbouw, alles is mogelijk. 


Architectuur
De architectuur is flexibel. Think Wonen werkt samen met verschillende architecten, ieder met zijn eigen stijl. De opdrachtgever mag ook zijn eigen architect meenemen. Think Wonen stemt samen met de opdrachtgever en de architect, de techniek en vormgeving op elkaar af. In de gevel zijn diverse gevelmaterialen, kozijnindelingen, dakmaterialen, gevelbeëindigingen en opties mogelijk, waardoor vrijwel aan iedere wens van een opdrachtgever kan worden voldaan. 


Indeling
De indeling van de bouwelementen is flexibel. Uiteraard zijn er diverse mogelijkheden voor het indelen van de woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamers, trappen en tussenwanden. Think Wonen deelt graag haar kennis en ervaring ten aanzien van het creëren van een comfortabele woonruimte. 

Woonlagen en indeling


Badkamers en toiletten
Er is goed gekeken naar veel gevraagde stijlen en inrichting van sanitaire voorzieningen. Think Wonen levert verscheidene modellen aan badkamers en toiletten. Daarbinnen is nog voor verschillende opties en accessoires te kiezen. Het Think bouwsysteem maakt het mogelijk een kwalitatief hoogwaardige badkamer in één keer woonklaar in te bouwen tegen een scherpe prijs. 


Keukens
Er is keuze uit diverse modellen en extra opties voor complete inrichting. Think Wonen kan de keuken direct ingebouwd en woonklaar mee opleveren zodat de woning na oplevering direct bewoond kan worden. 

Inrichting

Afwerkingsmogelijkheden
Think woningen kunnen compleet afgewerkt en woonklaar worden opgeleverd. Binnen- en buitendeuren en kozijnen zijn er in verschillende stijlen en kleuren, materialen en kwaliteiten, inclusief bijpassend hang- en sluitwerk. En ook de wanden kunnen al in gewenste kleur en gewenste afwerking worden opgeleverd. 

Het is de missie van Think Wonen om comfortabel, CO2 neutraal en betaalbaar wonen voor iedereen bereikbaar te maken. Think Wonen maakt dit mogelijk door All-electric woonproducten te leveren zonder energienota (Nul-Op-de-Meter: NOM) en zonder gasaansluiting. Energielasten zijn er niet meer en woonlasten worden daarmee vast en voorspelbaar.

Dit is gelukt door de optimale verhouding tussen bouwkundige schil (ook woning-scheidend) en technische installaties te vinden, zonder door te slaan in kostbare, ingewikkelde en onderhoudsintensieve technieken.

De Think woningen voldoen nu al aan de 2025 normen van het Bouwbesluit en zijn daarmee als totaalconcept op de toekomst voorbereid.

 • De woningen hebben geen dampdichte folies in de gevels; dit betekent gezonder wonen 
 • De kozijnen zijn minimaal voorzien van HR++ glas 
 • De woningen hebben een uitstekende kierdichting 

Een van de nieuwe mogelijkheden ter realisatie van NOM bestaat uit:

 • Hoogwaardige zonnepanelen met optimizers 
 • Verwarmen middels infraroodpanelen 
 • Tapwater met warmteterugwinning 
 • Ventilatie met warmteterugwinning 
 • Stand-by killers

Naast bovenstaande, biedt Think Wonen ook alternatieve, conventionele verwarmingsinstallaties aan. Onderstaande tabel laat de verschillende Think installatiepakketten zien.

Think Installatiepakkettten tabel

Toelichting bij de Think installatiepakketten:

 • De referentiewoning in de tabel is een Think 2-laags woning met plat dak van 8,23mx4,80m.
 • Het bewoner-gebonden energieverbruik is gebaseerd op normaal gedrag en normaal gebruik bij een gemiddelde gezinssamenstelling van 2,2 bewoners.
 • Het totale elektraverbruik van de woning is opgebouwd uit gebouwgebonden verbruik, installatiegerelateerd verbruik en bewonersverbruik.
 • Voor alle installatiepakketten is eenzelfde elektra-aansluiting van toepassing van 3x25A.
 • De positionering en het ontwerp hebben invloed op de hoeveelheid energie die wordt opgewekt. Afhankelijk van de gewenste hoeveelheid energie-opwekking, kan voor meer of minder PV panelen worden gekozen. 

Zelf samenstellen van de woning met de Think Woonconfigurator.

Met de Think WoonConfigurator creëer je gemakkelijk een beeld van hoe de woning er uit komt te zien. Alle aanpassingen worden direct gevisualiseerd en de kosten van de verschillende keuzes worden direct inzichtelijk. 

Woonconfigurator

Naast visualisering kan de woonconfigurator worden ingezet als communicatietool tussen opdrachtgever, bewoner, leveranciers en Think Wonen, om gemakkelijk de gemaakte keuzes in vast te leggen en te delen. 

Bekijk hier de demo


Terug naar boven